Η γυναικεία μορφή που κόσμησε το μπλουζάκι της EDH στο φετινό Μαραθώνιο, έργο της κας Σταυριαλλένας Δημητρακοπούλου υπενθυμίζει σε όλους πόσο πολύτιμη είναι η άθληση για τη ψυχική και τη σωματική μας υγεία.


Ένα θερμό ευχαριστώ αξίζει και απευθύνεται και από αυτή τη θέση στην ιδιοκτήτρια της εταιρείας Storytelling Letters για την εμπνευσμένη της δημιουργία που συμπληρώνεται εύστοχα από τη φράση "αλλάζω στάση παίρνω θέση" καθώς και για την αδιάλειπτη και  γενναιόδωρη συνεισφορά της στο έργο της Europa Donna Hellas.

Η Europa Donna Hellas συμμετείχε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021 στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης, θέλησης και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που "τρέχουν" τον δικό τους αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Στον αγώνα των 10 χλμ. το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έλαβε μέρος ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχαήλ Χατζηπαντέλας, ο οποίος έτρεξε  με την μπλούζα της Europa Donna HellasDH),  εκφράζοντας με την κίνησή του αυτή την υποστήριξή του στους σκοπούς του Σωματείου.

Μελέτες του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) έχουν δείξει ότι το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού μπορεί να προληφθεί στην Ευρώπη με τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.


Η δραστηριότητα, η ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους αποτελούν σημαντικές επιλογές τρόπου ζωής για την υγεία του μαστού. Καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν τη σχέση μεταξύ υγιεινών επιλογών και χαμηλότερου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, η EUROPA DONNA HELLAS, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τον Καρκίνο του Μαστού ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της κεντρικής επιτροπής Europa Donna που το 2008 καθιέρωσε την Ημέρα Υγείας του Μαστού στις 15 Οκτωβρίου. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει τις γυναίκες όλων των ηλικιών ότι οι παράγοντες του τρόπου ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την υποτροπή του καρκίνου του μαστού, καθώς και για τη σημασία του ρόλου της έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού.

'Αρθρο της αντιπροέδρου της Europa Donna Hellas Μιμής Μαρσέλλου, Φυσικοθεραπεύτριας Πυελικού Εδάφους & Μυοσκελετικών Παθήσεων.

Δεν υπάρχει τρόπος πρόβλεψης των συμπτωμάτων που θα εμφανίσει κάθε γυναίκα που μπαίνει στην εμμηνόπαυση.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και ο καρκίνος μαστού συνδέονται; Ναι και μάλιστα ποικιλοτρόπως:

Η Europa Donna Hellas γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Μαστού στις 15 Οκτωβρίου με το νέο της τηλεοπτικό spot, που δημιούργησε  για να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο του μαστού και στέλνει  ένα μήνυμα ζωής, υγείας και αγάπης προς όλες τις γυναίκες και τους άντρες κάθε ηλικίας:
- Αγαπώ το στήθος μου
- Αγαπώ το σώμα μου
- Αγαπώ την ζωή
- Ασκούμαι τουλάχιστον 30΄ κάθε μέρα
- Διατηρώ σωστό το βάρος μου
- Τρέφομαι ισορροπημένα
- Προγραμματίζω με συνέπεια την μαστογραφία μου

Πράγματα απλά και πράγματα πολύτιμα για την κάθε μία και τον καθ΄ έναν από εμάς.

Ας μη θεωρήσουμε δεδομένο το δώρο της ζωής και της υγείας και ας θυμόμαστε πάντα να αγαπάμε τον εαυτό μας, μέσα από τις απλές καθημερινές πράξεις μας ...

Αλλάζω στάση, παίρνω θέση! …

1η Νοεμβρίου 2021. Ο μήνας ξεκίνησε με ροζ διάθεση για εμάς στην Europa Donna Hellas ...

Είχαμε την χαρά και την τιμή να είμαστε καλεσμένοι της εταιρίας Watson Farley & Williams Greece.  Τα μέλη μας Μιμή Μαρσέλλου, Φιορίτα Πουλακάκη, Στέλλα Ζουλινάκη και Έλενα Βρεττού με τις ομιλίες και παρουσιάσεις τους στους εργαζόμενους και τα στελέχη έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη της πρόληψης και της φροντίδας της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.

Η λέξη εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι αξία ζωής, είναι στάση ζωής.
Είναι η ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά στους συνανθρώπους μας και έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη που πηγάζει από την ανθρώπινη  ψυχή.
Εθελοντισμός είναι η σοφή διαχείριση του περισσεύματος της ψυχής.  εθελοντισμός δεν είναι μόνο κοινωνική προσφορά σε ώρα κρίσης, δεν είναι απλά φιλανθρωπία. Είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής του ανθρώπου με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας, σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

‘Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση’  Με το μήνυμα αυτό, 30 περίπου εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 17η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο: το Σάββατο, 16 Οκτώβρη, 2021από τις 10.00 έως τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος, ανανεώνουμε τον εθελοντισμό μας!

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν,  μέσα από την ανοιχτή έκθεση, το έργο των εθελοντικών οργανισμών και να μιλήσουν με τους εθελοντές σε μια ιδανική ευκαιρία, για να μάθουν για τον εθελοντισμό στην πράξη!
Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση! Μένουμε εθελοντές! Κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο!Η Europa Donna  Hellas συμμετέχει στην 17η Ημερίδα Εθελοντισμού, η οποία θα λάβει χώρα στις 16 Οκτώβρη ημέρα  Σάββατο, από τις 10 πμ έως τις 7μμ στη πλατεία Συντάγματος.

Αγαπώ το στήθος μου. Αγαπώ το Σώμα μου. Αγαπώ τη Ζωή.    Αλλάζω Στάση. Παίρνω θέση.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, και στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτότυπων δράσεων και πρωτοβουλιών, η Europa Donna Hellas στέλνει  ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την υγεία και τη ζωή, μέσα από την γυναικεία φιγούρα της EDH που σχεδίασε εθελοντικά η ταλαντούχα δημιουργός Σταυριαλένα Δημητρακοπούλου.
 Η κούκλα της EDH ταυτίζεται με το όραμά μας και το έργο μας στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και πάνω της αποτυπώνεται το κεντρικό μας σύνθημα "ΑλλάΖΩ στάση, παίρνω θέση". 

Η Europa Donna Hellas συμμετείχε στο 1o Φεστιβάλ για την ΠΡΟΛΗΨΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ Strongme στο Σεράφειο του Δημου Αθηναίων στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Διεκδικούμε για τις Ελληνίδες πρόσβαση και καλύτερες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.

Αγαπητοί Εθελοντές και Φίλοι μας....
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna Hellas, για την παρουσία, τη βοήθεια και τη στήριξή σας στη συμμετοχή μας στην 17η Ημερίδα Εθελοντισμού στο Σύνταγμα το Σαββατο 16 Οκτωβριου 2021.
Η λέξη εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι αξία ζωής, είναι στάση ζωής και με την έμπρακτη συμμετοχή μας αποδεικνύουμε όσα πρεσβεύει.

Η Europa Donna Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με άλλους 20 φορείς, σε ένα Φεστιβάλ που θα ενημερώσει, θα αφυπνίσει και θα κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας, κατά των γυναικών που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Ένα διήμερο, που μαζί με ανθρώπους του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού θα μετατρέψουμε τον φόβο σε κινητήριο δύναμη!